На мен пък ми писнА от вашите кучета.По паркове и улици им газя лайната.Детето ми не го пускам да си играе в пясъчника,защото там си водите домашните любимци да си извършват физиологичните нужди.Няма да коментирам че за един немалък процент от собствениците думички като ветеринар,ваксинация и профилактичен преглед са напълно неознати...
Няма да коментирам колко пъти съм виждал видимо агресивни кучета пуснати без повод от стопаните си да се разхождат.Все едно в планината няма други хора и някой е длъжен да се съобразява вечно с вас.
Веднъж(не на туристически поход,а бях излязъл просто за гъби) ми се наложи един доберман да го застрелям,защото просто щеше да изяде един съвсем невинен човечец.
Няма да коментирам че има хора,които са алергични към кучета,котки,към козина и прочие и присъствието на такива животни в стаята и после на следващата вечер някой такъв алергичен човечец и легне в същите завивки-знаем до какво ще доведе.Виждал съм такива хора,виждал съм какъв задух ги хваща и как се изприщват и зачервяват целите...
Ще чистите-да ама кучата козина не е от най-лесните за чистене-имал съм кучета из дома та знам.Отделно българина знаем колко чисти.Той чисти силно,ама на думи.Последния път какво обръщахме дюшека на едно легло на хижа В.Левски и някоя мърла си беше навряла отдолу използвани дамски превръзки...
Като искате куче-държите си го у вас-и по другите места,където е разрешено.То май стаите по хижите останаха едно от последните места в които можем да се опазим от тая напаст.
Живеем в ЧОВЕШКО ОБЩЕСТВО-като не ти харесват условията и правилата в него-можеш просто да се разкараш.Така лекинко улево...