За спалните чували
Линк към стария архивен форум можете да намерите тук.
2095
Здравей,моя спален чувал е Lafuma +6 до -11 ,върши ми чудесна работа.Лек е,струва около 90лв.Доволна съм.Преди да си закупиш чувал,трябва да решиш,през кой сезон ще го ползваш най-много.Има много добри олекотени летни спални чували с показатели над нула градуса,но мен не ме устройват,защото съм зиморничава:smiley:Успех в избора!
2096
Мисля да го използвам пролет,лято(най-вече) и есен. Затова мисля, че ще е хубаво да има рискова температура поне -2... За момента съм се спрял на Lafuma PATROL Light(9/5/-10; 1100 г.)
Но и Trimm INKA не е лош (20/-2/-10; 1650 г.)
2097
Ако се колебаеш само между тези двата,вземаш по лекия като грамаж и готово:wink:
2103
Въпрос: Кое е по-добре? - Спален чувал със 100% полиестер или с 35% памук + 65% полиестер?
2104
Отговор:100% пух:много лек и много топли:smiley:
2170
Аз съм с Ferrino от 6 години от -4 до +10 и съм много доволна. Прала съм го сигурно 100 пъти и още ми върши работа. Спала съм с него например м. май в Стара планина под Ботев и в началото на юни на 7-те езера и си се чувствах супер комфортно. Давам горните два примера просто за яснота относно температурата. И в двата случая беше доста студено. А аз по принцип не обичам да спя в палатка, обикновено лягам някъде около нея, така че разчитам изцяло на чувала си. Само че не съм особено зиморничава и лятото с такъв чувал ще умреш от жега. Спала съм с него на плажа, като просто лягам на шалтето и си го намятам през кръста, само колкото да ми пази от вятъра! :grin:
За спалните чували
Повлиян от темата за по-скъпото, реших да се екипирам с малко по-добър спален чувал. В предишния(от Метро за 20 лв.) умрях от студ на 1300 м. Не търся профисионален, но пък кой знае какво ще ми хрумне или какво ще ми се наложи. Някой може ли да помогне и да каже по нещо за тези марки: Mammut - ??? Camp - ??? Trimm - ??? Ferrino - ??? Rock Empire - ??? Lafuma - ??? И в крайна сметка - ако всички марки са добри - на какъв диапазон температура да се спра? Съвет? Благодаря предварително ако някой се откликне на молбата....