Поведението на дивите животни.
Линк към стария архивен форум можете да намерите тук.
2540
Търсих някакви статии по твоя въпрос но не намерих нищо конкретно, евентуално трябва да гледаш регионалните страници в интернет( ако си решил да ходиш в средната част на Стара Планина гледаш сайта на централни балкани и така:) там са описани видовете който се срещат и местата където се срещат най-често
[signature]
[/signature]
2615
За всеки случай имай един [url=http://www.pushka.eu/product_info.htm?idarticles=1546 urltitle=Газов пистолет газов автомат Екол АСИ][/url]
2624
Ако срешнеш мечка с малко(или малки) газовия само ще влоши нещата. Наскоро зададох въпрос на човек от НП, дали има случаи на атака от мечки - отговорът беше, че не е имало (поне в Пирин) от много години насам. А иначе най-големия хищник е човекът, така че всички други животни гледат да го избягват, освен в случаите, когато "няма накъде"(изненада). Но и тогава го правят в защита , а не в нападение. Все пак винаги си имай едно на ум.
2625
Ловджии са ми разправали(ловджии - ха-ха), че мечката не обича мръсното. Така че, като видиш мечка - смело акай в гащите! :laugh::laugh::laugh:
2627
[blockquote]From Anonymous User:
За всеки случай имай един [url=http://www.pushka.eu/product_info.htm?idarticles=1546 urltitle=Газов пистолет газов автомат Екол АСИ][/url][/blockquote]
Аз за всеки случай се качвам с танк нагоре,като ходя.Мамка му и мечка!
2634
Хахаха ... спомням си при една разходка с един ловджия, се натъкнахме на глиган (стабилен нерез)и никога няма да забравя гледката: нашият ловджия реве срещу глигана, а горкото животно тъкмо се беше засилило да го погне, ама се уплаши от виковете на цялата ентусиазирана група, обърна гърба и избяга; обясниха ми, че се страхуват от силни шумове, а и наистина човекът е най-страшното животно;
Както и да е... Това, което направи нашето момче е признак на безрасъдна смелост и срещу мечка не се прави, 'щото тя не бяга, а отвръща ...
[signature]
[/signature]
2638
мечки има и то доста около хижа Дерменка
2639
[blockquote]From Anonymous User:
мечки има и то доста около хижа Дерменка[/blockquote]
особено на два крака...
Поведението на дивите животни.
[hidden][b]Оригинално съобщение - [[i]24.01.2010 03:43[/i]][/b] Здравейте, тук съм за да попитам дали някой може да ми помогне със информация, сайт или статия за това, какво е поведението на Българските диви животни (диви прасета, мечки и вълци).Благодаря предварително за всякакъв вид информация или сайт отностно тази тема.[/hidden] Здравейте, тук съм за да попитам дали някой може да ми помогне със информация, сайт или статия за това, какво е поведението на Българските диви животни (диви прасета, мечки и вълци).Как се държат при приближаването на хората, как можем да ги избеднем и не дай се Боже ако се наложи да се спасяваме по един или по друг начин какъв/ви са той/те. Благодаря предварително за всякакъв вид информация или сайт отностно тази тема.